Om Trysil

Alpinanlegget i Trysil

Norges største alpindestinasjon har 31 heiser og 66 traseer. Trysils alpinanlegg er unikt siden det er nedfarter på alle sider av fjellet. Det bidrar til at du sjelden opplever lange køer og overbefolkede bakker. Alpinister har ulike behov, sprer seg i bakken i forhold til dette og du kan nyte dine favorittbakker ofte alene, særlig tidlig på formiddagen.

Alpinanlegget er grovt sett inndelt i 3 områder:

Fageråsen har mange tilbud for barna, relativt familievennlige traseer, med enkelte svarte løyper. Her ligger også den nyeste stolheisen med varme i setene og visir, slik at du sitter lunt og holder varmen. Startstedet og møteplassen i Fageråsens heter Høyfjellssenteret. Snøen i Fageråsen er tørrere og holder lenger utover våren siden de fleste bakkene ligger vendt fra solen. Her finner du også mange fine offpist løyper.

Sørsiden har flere heiser, men vanskelighetsgraden er stort sett den samme som i Fageråsen. Her finner du også en av Norges største snowparker og noen mindre fordi som ikke er klare for de største hoppene.

Høgegga ligger midt i mellom disse områdene og her kan du boltre deg i et stort utvalg av svarte løyper. De fleste rennene går også her. I tillegg er det store partier med offpist muligheter fra toppen av fjellet.
Hva med å starte på toppen og kjøre ned den såkalte eksperten med 45º helning. Deretter fortsetter du ned en av traseene til bunnen av Høgegga: Denne kombinasjonen og lengden av sammenhengene kjøring gjør Trysil til en stor skiopplevelse.

Høyeste startpunkt: 1100 meter.
Lengste skikjøring: 5,4 km
Største fallhøyde: 685 meter

Langrennsmuligheter

Det prepareres ca 100 km med langrennsløyper og tilgang til disse har du fra alle sider av fjellet. Flere av løypene er også preparert for skøyting. Du kan gå i lune skogsterreng eller på og rundt toppene. Variasjonene er mange for både barn og voksne.

Spisesteder

Både langrennsløpere og alpinister har et stort utvalg av spisesteder og varmestuer i fjellet. De mest kjente er Knettsetra sentralt på Sørsiden av fjellet. Skipaviljongen sentralt i Fageråsen og ikke minst Skihytta som er en av de eldste.

Langrenns entusiaster kan i tillegg ta turen til Svesetra med dugnadsservering av vafler og varme drikker.

Ved knutepunktene Høyfjellssenteret og Turistsenteret er det et stort utvalg av kafeer, puber, kaffebarer, afterski, skiutleie og butikker.

Alt dette kan du oppleve ved å leie en hytte eller leilighet på åremål i Trysil for deg og dine ansatte.