En langrennstur til Svesætra i Trysil?

En av flere mulige turer på langrenn kan du med fordel legge til Svesætra. Fra Høyfjelssenteret i Fageråsen og tilbake får du en fin tur på 16-19 km avhengig av løypevalg. Løypene går på skogsbilveier i skogsterreng og kan anbefales på dager med litt for mye vind i fjellet.

Det er ikke uvanlig å jage opp både ryper og orrfugler på denne turen. Fra hytteområdene i Fageråsen går du til krysset på Fageråskjølen og følger skiltingen. Litt bratte nedover bakker i starten, men så flater det ut.

Vel fremme på Svesetra bør du legger turen innom for påfylling av varme drikker og vafler. Stua, en gammel tømmerkoie/setervoll drives av Slettås idrettslag, så du støtter en god sak. Slå av en prat med betjeningen som er lokalkjente og kjenner området og historien. Trenger du ny smøring under skiene så er det også mulig. En ypperlig tur for alle som bor i utleie hytte I Fageråsen eller annet sted i Trysil.

Det er faktisk deres største inntektskilde og mat og drikke får du til priser som er halvparten av hva du betaler for en vaffel på Knettsetra.

Vil du enda lenger er det herlige spor videre til Slettås. Turen går i lett skogsterreng over mange fine myrdrag, nydelig småkupert terreng. Fra Slettås kan du ta en annen løype tilbake, alt godt merket.

Ha en fin tur!